Wednesday, June 16, 2010

Dapple Grey In Pastels

Romanian Ciorba de Burt, Romanian tripe



In Romania, as in most Eastern European countries, the first course is soup or soup, and one of the most popular is "Ciorba de Burt," in other words, the soup with tripe.

Ingredients for 4 people: 300 gr


tripe 300 g of calf bone with the cartilage (or 300 grams of meat broth)
Flavours for the soup (celery, carrot, onion).
1 celery stalk celery 1


3 carrots 1 onion 2 cloves garlic


parsley 3 tablespoons olive oil
100 ml di panna fresca (acida)
Peperoncino
Sale
1 uovo
aceto

Tempo di cottura:40 min.

Preparazione:

Preparate il brodo con le ossa (o la carne) e gli aromi.
Lavate la trippa e tagliatela a pezzetti. Preparate un trito di sedano, carota, aglio , prezzemolo e cipolla e mettetelo a soffriggere con l’olio in un tegame. Dopo una decina di minuti, aggiungete la trippa, salate, unite il peperoncino tritato e fate insaporire per altri cinque minuti, poi aggiungete il brodo. Durante gli ultimi quaranta minuti di cottura aggiungete 2 carote e il cuore di sedano tagliati a rondelle. A fine cottura unite panna fresca,prezzemolo tritato, 1 uovo sbattuto e un può d’aceto. Serve with fresh pepper and slices of toasted bread.

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