Friday, May 14, 2010

Used Cars, London Ontario

The roast veal

Version Française   ici .
 

Ecco uno dei classici della domenica: l'arrosto. Anche la versione che vi propongo è tradizionale (e sicuramente anche un pò banale), ma che importa? When a dish becomes a "classic" is because it is good and sometimes it's so nice to find some tastes. And then you realize how fortunate we are to live in a land that gives us such wonderful herbs? I am not speaking of Italy in particular, but the Mediterranean ... and thyme, sage, rosemary and bay leaves.

INGREDIENTS 1 kg x 6
walnut, rump or silverside beef
250 g beef stock 1
; glass di vino bianco
2         carote
1         cipolla grande
2         coste di sedano
75  g   pancetta tagliata a fettine sottili
q.b.     sale
q.b.     pepe in grani
2        
bay leaves rosemary, thyme and sage in extra virgin olive oil to taste plenty

PREPARATION
Tie meat with string (or have it link from your butcher) and add salt. Pour a little oil in a pan and put over high heat. When the pan is hot, cauterized the meat on all sides until it appeared a beautiful golden crust. Pour half of glass of wine and let evaporate the alcohol. Spegnete il fuoco, levate la carne dalla padella e lasciatela riposare. 
Quando la carne si sarà freddata o intepidita, infilate nello spago il timo, il rosmarino e la salvia.
 Pulite le carote, il sedano e le cipolle, tagliateli a fette. Cuoceteli a fuoco alto per qualche minuto in un tegame abbastanza capiente con un pò d'olio , il pepe e l'alloro.  Aggiungete la carne e ricopritela con le fette di pancetta che avrete tagliato a striscioline. Mettete il coperchio al tegame e fate cuocere a fuoco medio per circa un'ora e un quarto, bagnando di tanto in tanto con il brodo (al quale avrete aggiunto il vino restante). 
Quando la carne sarà cotta just right, remove from pan and keep warm. The fund filtered cooking the vegetables and squeeze it well to get the most juice possible. If the sauce turns out too runny, you can tie it with a teaspoon of cornstarch dissolved in little water.
Serve the sliced \u200b\u200bmeat with its sauce.

NB .: If you prefer you can cook the meat in the oven, the result is still excellent!

0 comments:

Post a Comment